
Preparació:
- Talleu el bonítol a daus. Si teniu un bonítol sencer, talleu-ne un llom que faci aproximament 150 g.
- En un bol de vidre col·loqueu-hi els daus de bonítol.
- Piqueu els fruits secs i poseu-los dins del bol. Després l’oli, que ha de cobrir els daus de bonítol. Després poseu-hi el vinagre i també l’all aixafat. Tot ha d’estar junt perquè marini durant dues hores.
- Mentre el bonítol marina, comenceu a tallar les verdures. La quantitat que en fareu servir serà al vostre gust. Comenceu per la mongeta tendra. Traieu-ne les puntes. Després feu trossos de la remolatxa i traieu-los la pell. Feu trossos també de la col llombarda.
- Traieu la pell dels tomàquets. Els tomàquets i la col llombarda han de quedar crus, però la resta de les verdures, la remolatxa i la mongeta tendra, coeu-les al microones durant 4 minuts a temperatura màxima. Abans de posar-les al microones poseu-hi un pensament de sal i tapeu-les amb paper film.
- Després d’haver-les passat pel microones, saltegeu-les en una paella, que haureu col·locat al foc prèviament perquè s’escalfi (sense oli). Després poseu-hi el bonítol ja marinat durant dues hores.
- A l’hora de saltejar-ho tot plegat, feu servir el temps de cocció que desitgeu. És a dir, si us agrada que quedi cru, saltegeu-ho poc temps. Si us agrada més fet, coeu-ho més temps.
- Emplateu-ho sense l’all, que traureu després del saltejat. Ara és el moment de tallar a daus el formatge Neu del Cadí.
Col·loqueu-los per sobre l’emplatat i, per últim, afegiu-hi unes fulles petites de farigola i un raig d’oli.
Ingredients
Per a 1 persona
- 150 g de llom de bonítol (tallat a daus)
- 60 g de fruits secs (nous, avellanes i pinyons)
- Un tros de col llombarda
- 1 tomàquet
- 50 g de mongeta tendra
- Mitja remolatxa
- 100 cl d’oli d’oliva verge extra
- 35 cl de vinagre de vi negre
- Sal
- 1 gra all
- Brots de farigola (per guarnir el plat)
- Formatge Neu del Cadí