

Preparació:
- Poseu una cassola al foc amb un raig d’oli i enrossiu els alls pelats i tallats a làmines i les cebes ratllades. Deixeu coure lentament. Quan sigui mig cuita, afegiu la tomata ratllada i deixeu concentrar.
- Mentrestant, traieu el greix de les cuixes confitades, la pell i l’os.
- Remulleu el sofregit amb el raig de vi ranci i el de conyac. Deixeu que s’evapori l’alcohol.
- Tot seguit afegiu-hi la carn de la cuixa confitada i el fetge gras. Deixeu coure 4 minuts.
- Remulleu la molla de pa amb llet i afegiu-la a la carn. Comproveu el punt de sal i pareu el foc. Deixeu refredar la carn una mica. Tot seguit, passeu la carn per la màquina de trinxar carn amb el forat mitjà.
- Poseu a bullir uns minuts les làmines de pasta. Refredeu-les en aigua freda i col·loqueu-les al damunt d’un drap blanc.
- Aneu posant a cada làmina una cullerada de carn i enrotlleu els canelons.
- Feu la beixamel posant a bullir mig litre de llet. En una altra cassola, poseu la mantega Cadí DOP i deixeu-lafondre.
- Incorporeu la farina i deixeu coure un parell de minuts a foc suau. Afegiu a poc a poc la llet perquè no faci grumolls i coieu lentament un parell de minuts. Ratlleu-hi la tòfona i el formatge Urgèlia DOP perquè quedi ben fos.
- Poseu a punt de sal i pebre blanc.
- Tireu una cullerada de beixamel al fons de la plàtera de forn, al damunt poseu-hi els canelons i acabeu de cobrir amb la beixamel.
- Poseu al forn a 100 °C per tal que s’escalfin els canelons i serviu amb la beixamel d’Urgèlia DOP.
Recepta elaborada per Pep Nogué
Ingredients
Ingredients (per a 4 persones)
- 500 g de cuixes d’ànec confitades
- 100 g de fetge gras d’ànec
- 2 cebes
- 2 alls
- 1 raig de vi ranci
- 1 raig de conyac
- 1 tomàquet madur
- oli d’oliva verge extra de les DOP catalanes
- 2 llesques de pa (només la molla)
- 1 litre de llet
- 30 g de mantega Cadí (DOP Alt Urgell i Cerdanya)
- 30 g de farina
- sal
- pebre blanc
- 12 làmines de pasta de caneló
- 125 g de formatge Urgèlia (DOP Alt Urgell i Cerdanya)
- 100 g de tòfona d’hivern