• +20-800-33-000
  • Regione Venetta, 21/100, Milano, Italy
  • Monday-Sunday 9:00 - 23:00

Preparació:

  1. Pre escalfar el forn a 190º i preparar el motlle.
  2. Posar el cava en una olla petita i fer bullir fins que redueixi a 1/4 part del volum inicial. Retirar del foc i reservar en un got fins que estigui fred.
  3. Posar a batre la mantega amb el sucre fins que quedi una massa esponjosa i blanca.
  4. Afegir a la massa els ous d’un en un, batent entre mig.
  5. Incorporar l’essència de vainilla, la ratlladura de la llimona i la reducció de cava fred i batre fins a homogeneïtzar.
  6. Tamisar la farina, el llevat i el pessic de sal. Incorporar en 3 vegades batent entremig.
  7. Coure uns 40-45 minuts o fins que punxant el centre aquest surti net i sec.
  8. Deixar refredar damunt una reixeta
  9. Quan estigui completament fred tallar
  10. Farcir amb la crema de llimona i servir.

Elaboració amb la Thermomix de la crema de llimona:

  1. Posar el sucre dins el vas (net i ben sec) i pulveritzar: 30 segons a velocitat progressiva 5-10.
  2. Afegir-hi la pell de llimona i programar el mateix temps i temperatura
  3. Afegir el suc de la llimona, la mantega i els ous. Programar: 20 minuts a 90º i velocitat 4.

Elaboració tradicional de la crema de llimona:

  1. Posar una cassola mitjana al foc i batre el sucre, els ous, la ratlladura d’una llimona i el suc de llimona.
  2. Afegir la mantega i apujar el foc a mitjà-alt. Coure, batent constantment, fins que la mantega s’hagi fos, i la barreja és prou densa com per cobrir el dors d’una cullera (es va quallant), i vegeu que es formen petites bombolles al voltant de la vora del motlle, uns 5 minuts (no ha d’arribar a bullir).
  3. Traieu la cassola del foc sense deixar de batre. Abocar la crema per un tamís de malla fina dins d’un recipient de vidre.

Recepta elaborada per Mª Gloria Pié

http://gourmenderies.blogspot.com.es/

Ingredients

  • 250 grams de mantega Cadí DOP tallada a daus i a temperatura ambient
  • 250 ml de cava
  • 1 culleradeta d´extracte natural de vainilla
    un pessic de sal
  • 1 sobre de llevat
  • 250 grams de sucre
  • 5 ous ecològics
  • 400 grams de farina
  • la ratlladura de 3 llimones ecològiques

Per la crema de llimona

  • 250 grans de sucre
    la pell d’una llimona neta i seca
  • 175 grams de suc de llimona (unes 4 llimones)
  • 120 grams de mantega Cadí DOP
  • 4 ous

Share