Què significa un producte amb el certificat
de Denominació d’Origen Protegida (DOP)? 
 


Són productes agroalimentaris que procedeixen d’un lloc o una zona geogràfica determinats, que deuen exclusivament o fonamentalment les seves característiques al medi geogràfic, tenint en compte els factors naturals i humans, i que són produïts, transformats i elaborats en el lloc o la zona geogràfica que dóna nom a la denominació, incloses denominacions tradicionals de productes agroalimentaris, geogràfiques o no.


Són productes sans i de qualitat, però, quan triem DOP catalanes no només estem mirant per la salut i el paladar, sinó que estem afavorint el comerç de proximitat i l’economia del nostre país. A Catalunya trobem 11 Denominacions d’Origen Protegides (DOP), cinc corresponen a l’Oli d’Oliva Verge Extra com Siurana, Les Garrigues, Oli del Baix Ebre-Montsià, Oli de Terra Alta i Oli de l’Empordà. Però també hi ha altres productes com l’Avellana de Reus, la Mongeta del Ganxet, l’Arròs del Delta de l’Ebre, la Pera de Lleida i el Formatge i la Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya. Aquests dos últims elaborats per CADI.


Si en voleu saber més, entreu a la pàgina web www.alimentsdorigen.cat


CADÍ gaudeix de dos productes, la mantega CADÍ i el formatge Urgèlia, reconeguts per la Unió Europea amb el distintiu DOP Alt Urgell i Cerdanya.

CADÍ
© 2018 CADÍ SCCL  Tots els drets reservats  |