• +20-800-33-000
  • Regione Venetta, 21/100, Milano, Italy
  • Monday-Sunday 9:00 - 23:00

L’acte central de la celebració del centenari de la Cooperativa Cadí ha tingut lloc avui a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell amb la presència del Conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Sr. Andreu Mas-Colell. A l’acte també hi han assistit l’alcalde de la ciutat, Sr. Albert Batalla, el bisbe de la Seu d’Urgell, Mn. Joan-Enric Vives i Sicília, el President de Cadí, Sr. Lluís Clotet, i el seu Director-Gerent, Sr. Jordi Clotet, així com altres autoritats de l’Alt l’Urgell, la Cerdanya i de la Generalitat.

Precisament avui fa cent anys que el 9 d’octubre de 1915 s’autoritzava la creació de la “Sociedad Cooperativa de Lechería de Seo de Urgel” i és per aquest motiu que s’ha volgut inaugurar la placa commemorativa del centenari de Cadí i ha estat el conseller Mas-Colell l’encarregat de fer-ho. Durant el seu parlament, Mas-Colell ha destacat la capacitat de la Cooperativa de superar les situacions més adverses ocorregudes durant aquests darrers cent anys, així com ha explicat als assistents que Cadí és una de les fibres que conformen el teixit econòmic de Catalunya.

L’acte del centenari de Cadí també ha comptat amb la presència de l’historiador alt urgellenc, Carles Gascón, que ha fet un repàs de la història de la Cooperativa, des dels seus inicis fins a l’actualitat. Immediatament, els assistents han pogut veure també un audiovisual, en format documental, en què cinc famílies ramaderes i sòcies de Cadí han explicat la filosofia i els valors de la Cooperativa.

El moment més emotiu de la tarda han estat els homenatges que han volgut fer els membres del Consell Rector de la Cooperativa Cadí. Un d’ells ha estat un reconeixement pòstum a la feina feta pel Sr. Carles Moliné i Coll, que en va ser director durant 26 anys, i l’altre homenatge ha estat pel qui va ser el president durant trenta-cinc anys de la Cooperativa, Sr. Bonaventura Rebés i Gomà. Aquest ha volgut expressar la seva enorme alegria per la celebració del centenari i ha fet extensiu el seu homenatge a tots els qui conformen Cadí, destacant la intel·ligència col·lectiva de la Cooperativa.

Un cop fets els homenatges, el president de la Cooperativa, Lluís Clotet, ha destacat la tasca de Cadí com a motor econòmic de les comarques pirinenques, sobretot l’Alt Urgell i la Cerdanya. Clotet també ha explicat que una de les claus de l’èxit de Cadí és l’obsessió per la qualitat i que fruit d’aquesta s’han aconseguit dues denominacions d’origen, com la de la mantega Cadí i el formatge Urgèlia.

La sorpresa de l’acte, en una sala Sant Domènec plena a vessar, ha estat l’anunci que ha fet l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. Batalla ha explicat que properament es farà entrega a la Cooperativa Cadí de la Medalla d’Honor de la ciutat. Aquest reconeixement el fa la ciutat a la Cooperativa ja que, segons Batalla, aquests cent anys de feina han fet canviar la fesomia i l’estructura econòmica del territori i, així mateix, com una mostra d’agraïment a la tasca de mecenes que sempre ha fet Cadí als clubs esportius i associacions culturals de la ciutat.

L’acte de celebració del centenari de Cadí l’ha tancat la música del Cor de Cambra Caterva i un refrigeri al Parador Turístic de la Seu d’Urgell.

9 d’octubre de 2015