• +20-800-33-000
  • Regione Venetta, 21/100, Milano, Italy
  • Monday-Sunday 9:00 - 23:00

La cooperativa lletera Cadí, de la Seu d’Urgell, ha inaugurat avui a l’Espai Ermengol, el Museu de la Ciutat, l’exposició “Temps de Cadí, 100 anys de Cooperativa”. Aquesta mostra s’inclou en els actes de commemoració dels cent anys d’història de Cadí que se celebra aquesta setmana.

L’exposició “Temps de Cadí, 100 anys de Cooperativa” l’ha inaugurat al museu de la Seu d’Urgell, l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, conjuntament amb el president de la Cooperativa Cadí, Lluís Clotet, i l’historiador alt urgellenc, Carles Gascón, qui ha estat encarregat del treball de recerca.

Batalla ha explicat que Cadí és una de les empreses de la ciutat que més han marcat l’evolució de l’economia i de la societat de la Seu d’Urgell i de la Cerdanya. D’altra banda, Clotet, ha destacat també que aquesta exposició ajudarà a conèixer la part més humana dels cent anys de vida de la Cooperativa Cadí, tenint en compte l’esforç dels pagesos i de les seves famílies.

Aquesta mostra està dividida en cinc parts que repassen cronològicament els esdeveniments més rellevants de la història de la Cooperativa, des dels seus inicis fins a l’actualitat. La primera part ens explica com era la Seu d’Urgell i l’Urgellet abans de l’existència de Cadí, els inicis de l’activitat ramadera a la comarca així com ens parla de la figura del fundador de la Cooperativa, Josep Zulueta. L’exposició també dedica un espai al que va suposar per Cadí l’època de la República i la Guerra Civil fins a la introducció de la vaca de raça frisona a la zona. Un dels apartats està dedicat també al creixement de la producció i la qualitat de la llet, la millora de la qualitat de vida dels pagesos i fa un especial incís a la introducció del transport lleter a la comarca. Finalment, la mostra ens explica què es la Cooperativa avui en dia i com ha obert la seva exportació a Europa i els Estats Units.

L’exposició “Temps de Cadí, 100 anys de Cooperativa” la tanca un audiovisual que ens presenta cinc de les famílies ramaderes i sòcies de Cadí.

7 d’octubre de 2015