• +20-800-33-000
  • Regione Venetta, 21/100, Milano, Italy
  • Monday-Sunday 9:00 - 23:00

La Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell ha estat l’escenari aquest diumenge, dia 27 de novembre de 2015, de l’acte solemne de lliurament de la Medalla de la Ciutat a Cadí, amb motiu del centenari de la seva fundació. L’emotiu esdeveniment ha congregat una representació de totes les entitats culturals i esportives de la ciutat que patrocina l’empresa urgellenca, així com de membres del consistori municipal i del consell gestor.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha estat qui ha lliurat el reconeixement al president de Cadí, Lluís Clotet, destacant que la cooperativa és “una peça clau del territori”. Batalla també ha manifestat que la Medalla de la Ciutat és “un homenatge a tots els que han fet possible cent anys de feina lligada al territori i per al territori: ramaders, treballadors, juntes directives i, evidentment, consumidors d’arreu que han confiat en els productes de Cadí”.

Així mateix, ha incidit en el fet que Cadí també és sinònim de suport a clubs esportius i entitats culturals del municipi, a través d’una important acció de mecenatge “fonamental per a la continuïtat i l’èxit de molts projectes que fan ciutat i territori”.

Agraïment de Cadí

Per la seva part, el president de la Cooperativa, ha remarcat que per a Cadí és un honor rebre la medalla de “la nostra ciutat”. Clotet ha remarcat en el seu parlament que la Seu d’Urgell va acollir la Cooperativa ara fa cent anys i “som part d’ella perquè hem crescut junts”. Respecte a la història de Cadí, el president de la Cooperativa ha subratllat que l’actualització i la modernització ha estat una constant en la trajectòria de l’empresa, “sense perdre de vista els principis fundacionals i el territori”.

Lluís Clotet també ha volgut agrair tant a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell com al Consell Comarcal de l’Alt Urgell el seu suport per haver proposat la candidatura de Cadí per a reconeixements de diferents estaments del país i, especialment, per la distinció municipal amb motiu del centenari. Al respecte, cal recordar que Cadí ha rebut ja la Placa del Mèrit al Treball President Macià, concedida el 2014; i la Creu de Sant Jordi, concedida el maig d’aquest any.

L’acte de lliurament de la Medalla de la Ciutat ha començat i s’ha tancat amb l’actuació de l’Associació Orquestra Cadí, que ha interpretat quatre peces musicals.

Manifest commemoratiu

Just abans de l’acte de lliurament de la medalla de la ciutat, unes 200 persones, membres de clubs esportius i entitats culturals de la Seu d’Urgell, han fet una mostra d’agraïment comú a Cadí, pel seu suport. A més de la lectura d’un manifest, s’ha lliurat una làmina en què hi apareixen representades les entitats que reben l’esponsorització de l’empresa urgellenca.