Crema tèbia de verdures amb llobregant i formatge Urgèlia DOP

Preparació: Peleu la ceba, el porro i els alls. Talleu a rodelles fines. Poseu una cassola a foc suau amb [...]

Mosaic gaudinià de formatge Urgèlia DOP i codonyat amb poma de Girona, pera de Lleida i avellanes de Reus

Preparació: Talleu el formatge Urgèlia DOP a daus. Enrotlleu les anxoves. Talleu el codonyat, la poma i la pera com el [...]

Arròs amb cabra de mar, ceps, formatge Urgèlia DOP i mantega Cadí DOP

Preparació: Peleu els pèsols, reserveu-los. Peleu i trinxeu la ceba de Figueres ben fina. Poseu-la a coure en una cassola [...]

Cloïsses amb holandesa de safrà i mantega Cadí DOP

Preparació: Poseu la mantega en un cassó a foc suau, perquè es fongui, juntament amb la cirereta tallada a rodelles. [...]

Arròs al Cadí

Preparació: En una cassola amb poc de mantega Cadí DOP es fregeixen 200 gr. de cansalada magre, s'afegeixen 200 g. de ceba [...]

Galetes de pastís de formatge i maduixa

Preparació: Començarem treballant la mantega amb l’espàtula o la batedora fins arribar a tenir un textura pomada. Després la continuarem [...]

Galetes de mantega Cadí DOP xocolatejades

Preparació: Començarem treballant la mantega amb l’espàtula o la batedora fins arribar a tenir una textura pomada. Després continuarem batent-la [...]

Ous escaldats Gran Cadí

Preparació: Es posa al foc una cassola amb 2 litres d'aigua. S'assaona amb sal i quan bull se li afegeix [...]

Spaghetti a la italiana

Es prepararà una bona salsera de suc de pollastre. Es bullen els spaghettis amb aigua i la corresponent sal. Un [...]

Pollastre al xampany

Preparació: (De "l'Hotel Durán", de Figueres) Tallar un pollastre tendre, posar-lo en una cassola i fer-ho coure amb un bon [...]

Pastisset de xocolata amb mantega Cadí DOP i marc de cava

Preparació: Fonem la cobertura en un bol al bany maria o al microones. I anem afegint de mica en mica, [...]

Cupcakes de xocolata blanca amb glacejat de llimona

Preparació: Preescalfar el forn a 180ºC Passar la farina pel sedàs juntament amb la goma xantana i el llevat. Barrejar-ho [...]

Pop amb puré cremós de patata, mantega Cadí DOP i pebre vermell

Preparació: Poseu a bullir les patates amb pell. Quan estiguin cuites, sense deixar-les refredar, peleu-les i passeu-les pel passapuré. Afegiu-hi [...]

Pastís de cava i crema de llimona

Preparació: Pre escalfar el forn a 190º i preparar el motlle. Posar el cava en una olla petita i fer [...]

Canelons d’ànec amb tòfona d’hiverns i formatge Urgèlia DOP

Preparació: Poseu una cassola al foc amb un raig d’oli i enrossiu els alls pelats i tallats a làmines i [...]

Gratinat de patates i bolets amb formatge Urgèlia DOP

Peleu les patates i lamineu-les. Netegeu els bolets perquè no tinguin gens de sorra, talleu-los ben fins i saltegeu-los en [...]

Raviolis de carbassó i Urgèlia DOP

Preparació: Talleu el carbassó a làmines amb una mandolina. La primera pela, la verda, retireu-la. En total, per muntar els [...]

Galetes de mantega Cadí DOP

Preparació: En un bol fem la massa de la galeta amb 100 g de sucre morè, 250 g de la [...]

Suflé de formatge Urgèlia DOP

Preparació: Per fer el roux de la beixamel, desfem una cullerada de mantega Cadí PDO en un pot al foc, hi [...]

Coca de pollastre en escabetx, verdures i Urgèlia DOP

Preparació: Poseu en una cassola, amb oli d’oliva extra verge i vinagre, els pits de pollastre i aboqueu-hi després la [...]

Caneló d’espinacs a la catalana amb formatge d’Urgèlia DOP

Preparació: Talleu la ceba a daus petits. Poseu un raig d'oli d'oliva extra verge en una paella i aboqueu-hi la [...]

Coca de Sant Joan

Preparació: D'una banda, barregeu els ingredients sòlids: la farina, la sal, el sucre i el llevat. De l'altra, barregeu els [...]

Canelons amb formatge d’Urgèlia DOP

Preparació: Traiem tota la carn que ens queda del pollastre del dia anterior, repelant bé i aprofitant-ho tot, excepte la [...]

Pizza d’anxoves i formatge Urgèlia DOP

Preparació: Per fer la massa, barregem en un bol 300 g de farina, 2 g de llevat fresc, 180 g [...]

Amanida de bonítol i formatge Neu del Cadí

Preparació: Talleu el bonítol a daus. Si teniu un bonítol sencer, talleu-ne un llom que faci aproximament 150 g. En [...]

Flam de formatge d’Urgèlia DOP

Preparació: Barregeu la llet, la nata, la pell de taronja, la pell de llimona i el canonet de canyella. Quan [...]

Caneló d’Urgèlia dolç DOP

Preparació: Posem a bullir la llet amb un pessic de sal. Tallem a daus el formatge Urgèlia DOP. Mullem les [...]

Tartiflette amb formatge Urgèlia DOP

Preparació: Aixafem un all amb pell i el freguem per una paella. En una altra cassola plena d'oli d'oliva, hi [...]

Bròquil gratinat amb mantega Cadí DOP

Preparació: Mentre posem un pot amb aigua mineral i una mica de sal a bullir, en un altre pot, fem [...]

Combinacions perfectes

Combinacions

Els làctics, principalment els formatges, són molt versàtils a la cuina, els pots incloure en els diferents àpats de maneres molt variades.
Combinen amb dolços i salats, fruita y verdura, amb carn i oi, també en amanides, arrossos, amb emotits, fumats, entre d’altres.
Només cal una mica d’imaginació i animar-se a provar-ho. A continuació et donem unes quantes idees per començar a tastar.

amb
Formatge ratllat
amb
Cadí barra
amb
Serrano, Serral, Sierra i Urgèlia
amb
Mató
amb
Formatge Fresc
amb
Mantega