

Preparació:
-
- Piqueu la tonyina a cubs, no cal trinxar-la gaire, i reserveu.
- Talleu la ceba, les anxoves, els bitxos o altres confitats ben petits i barregeu-los amb els altres ingredients.
- Quan estigui tot ben mesclat afegiu la tonyina i barregeu.
- Per fer les salses tritureu en primer lloc el mató i afegiu la resta d’ingredients.
- Servirem el tàrtar amb unes làmines de remolatxa crua ben fines i les salses al voltant, oxalis, anelles de ceba tendra, pipes de carbassa, una piparra, raves, ceba morada.
Recepta elaborada per Ada Parellada
Ingredients
Pel tàrtar de tonyina:
- 300g de tonyina roja
- 2 bitxos o tàperes o cogombrets
- 3 anxoves
- 1 ceba tendra
- 1 culleradeta de cafè de mostassa
- 1 remolatxa crua
- c/s de salsa perris
- c/s de Tabasco
- c/s d’oli de sèsam
- 1 rovell d’ou pasteuritzat
Per la salsa verda:
- 150g de mató
- Oli d’all i julivert
- Una culleradeta d’espirulina
- Sal
Per la salsa rosa:
- 150g de mató
- Aigua de remolatxa
- Sal