
Preparació:
- Aixafem un all amb pell i el freguem per una paella.
- En una altra cassola plena d’oli d’oliva, hi confitem, de mica en mica, un quilo de patates pelades a foc lent uns 30 minuts.
- Tallem 250 grams de cansalada ibèrica en talls molt petits i la saltem a la paella fregada amb l’all.
- Un cop enrossida, retirem la cansalada amb l’all, i hi posem la ceba tallada a la juliana.
- Enrossim dues cebes de Figueres i un cop enrossides, hi afegim una branqueta de farigola i una mica de vi ranci. Abans no s’evapori tot, hi posem la cansalada prèviament reservada.
- Hi aboquem 100 grams de brou de porc, 70 grams de nata i deixem que faci xup-xup 5 minuts abans de posar-hi les patates.
- Tallem els 150 grams de formatge Urgèlia DOP en talls d’un centímetre de gruix.
- Hi afegim la patata, sal i pebre blanc i ho cobrim tot amb els talls de formatge. Hi posem una mica més de pebre blanc i sal. Posem la cassola al forn i ho gratinem 10 minuts a 180 graus.
- Hi posem una mica de julivert i farigola fresca per sobre i ja ho tenim.
Ingredients
- 1 kg patates velles
- 250 g cansalada ibèrica
- 2 cebes de Figueres
- 150 g formatge Urgèlia DOP
- 70 g de nata
- 100 g de brou de porc
- oli d’oliva verge extra
- all
- vi ranci
- sal
- pebre blanc
- farigola
- julivert