• +20-800-33-000
  • Regione Venetta, 21/100, Milano, Italy
  • Monday-Sunday 9:00 - 23:00

 

El mató s’utilitza principalment juntament amb la mel com a postres, és el conegut mel i mató. Però pel seu sabor i textura suau lliga també amb molts altres aliments, preparacions i moments del dia. Recorda que un cop obert, cal consumir-lo en un període curt de temps, així que aprofita per incloure’l en diferents preparacions. Al ser un formatge fresc, és convenient no deixar-lo destapat a la nevera, perquè no agafi gustos d’altres aliments i també s’evita que perdi aigua i s’assequi.

Esmorzar/Berenar

Amb fruita: a trossos, trinxada, en compota o melmelada.

Amb fruita seca o dessecada: crua, torrada, sencera o a trossos.

Amb pa/torrades<br/ >Prepara’t un esmorzar equilibrat amb mató:

  • Barreja uns daus de fruita fresca i fruits secs amb mató i posa-li un rajolí de mel pel damunt.
  • Escampa el mató sobre una torrada, posa-li una mica de sucre i acompanya-ho amb un suc de taronja.

I per berenar:

  • Suca una llesca de pa amb melmelada i posa unes làmines de mató per sobre.
  • Combina uns trossos de mató amb tomàquet, enciam i tonyina per fer-te un sandvitx.

Dinar/Sopar

Amb verdures:

  • Fes unes rodanxes de tomàquet a la planxa i al final posa al damunt una mica de mató i unes anxoves.
  • Afegeix unes boles de mató a una sopa freda de síndria i tomàquet.
  • Tritura una mica de mató amb una crema de carbassa.
  • Farceix unes endívies amb mató i fruits secs.

Amb embotits o fumats:

  • Embolica uns daus de mató amb unes làmines de salmó fumat.
  • Fes un tall de pernil dolç a la planxa, posa-li al damunt uns trossos de mató i acompanya-ho amb bastonets de pa.

Per postres:

  • Tritura unes maduixes amb sucre i utilitza-ho com a salsa pel mató.
  • Afegeix un terrina de mató a la teva recepta de flam.
  • Fes una mousse barrejant el mató amb nata o clares a punt de neu i sucre.
  • Pots afegir el mató a altres preparacions dolces com bunyols, pa de pessic, crema pastissera, de llimona, etc.