Política d’Innocuïtat dels Aliments

Política d’Innocuïtat dels Aliments

 

A la Cooperativa Cadí, fundada l’any 1915, recollim diàriament la llet de les nostres ramaderies associades, fet que ens permet garantir l’origen i la qualitat de la llet i dels nostres productes, alhora que mantenim la tradició i l’essència del nostre Pirineu. Per valoritzar el preu de la llet pagat als ramaders i a les ramaderes, transformem la llet recollida en formatge, mantega, mató i altres productes làctics.

 

Elaborem dos productes emparats sota el segell de Denominació d’Origen Protegida: el formatge Urgèlia i la mantega CADÍ.

 

Vetllem per la seguretat alimentària aplicant la norma ISO 22000, versió de l’any 2018, que a més de garantir la innocuïtat i la higiene dels aliments, també té cura d’altres aspectes de la cadena alimentària, com la nutrició, l’etiquetatge, la traçabilitat, la sanitat animal o el medi ambient.

 

La Direcció de CADÍ SCCL es compromet de manera ferma i continuada a:

 

  • Proporcionar a la clientela i persones consumidores productes segurs i de qualitat, per satisfer les seves necessitats i exigències, adaptant-se a les demandes del mercat
  • Establir i revisar els objectius d’innocuïtat dels aliments dedicant-hi els recursos necessaris, humans, tecnològics i financers, per tal d’assolir-los
  • Millorar el sistema de gestió per tal de garantir la innocuïtat dels aliments elaborats actuant en totes les etapes d’elaboració dels productes
  • Complir amb els requisits d’innocuïtat dels aliments aplicables, incloses les normatives legals i reglamentàries, i els requisits establerts de mutu acord amb la clientela
  • Facilitar els mecanismes de comunicació interna i externa
  • Mantenir la nostra Cultura de Seguretat Alimentària, promocionant la implicació de tota la plantilla integrant de l’organització i donant-li les eines necessàries per optimitzar la seva formació i seguretat en el lloc de treball. Especialment, assegurant les competències de tots els treballadors i treballadores en relació a la innocuïtat dels aliments
  • Mantenir l’organització informada amb les darreres normes legals, els requeriments de la clientela, i les noves tecnologies amb l’objectiu d’elaborar aliments innocus
  • Informar i revisar de forma contínua tots els riscos associats a l’autenticitat de les matèries primeres i del nostres productes acabats
  • Assessorar a les sòcies i socis de la Cooperativa en la millora de la qualitat de la seva llet, per posseir els paràmetres de màxima qualitat, i continuar amb la certificació en Benestar Animal de cada una de les seves explotacions ramaderes
  • Fer el seguiment del compliment del Decàleg de Sostenibilitat Integral de la Indústria Agroalimentària, per tal de millorar el grau de satisfacció obtingut
  • Avançar cap a un model d’empresa sostenible i regenerativa que segueixi els estàndards d’acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat legal. Aquests estàndards defineixen les millors pràctiques socials, ambientals i de bon govern corporatiu

 

La Direcció comunica de forma expressa aquesta política a totes les persones que formen part de l’organització i a aquelles que actuen en el seu nom, comprometent-se a fer una revisió anual per a mantenir-la actualitzada, tot aportant els recursos per implementar-la.

 

Anna Puigcercós Font

La Seu d’Urgell, 1 de febrer de 2024