Política d’Innocuïtat dels Aliments

Política d’Innocuïtat dels Aliments i Medi Ambient

A la Cooperativa Cadí, fundada l’any 1915, recollim diàriament la llet de les nostres ramaderies associades, fet que ens permet garantir el seu origen i la seva qualitat. Amb aquesta llet elaborem formatge, mantega, mató i altres productes làctics. A través de la nostra activitat ajudem a vertebrar i mantenir viu el territori de les comarques pirinenques de l’Alt Urgell i la Cerdanya, oferint una vida digna a les nostres sòcies i socis ramaders, i als treballadors i treballadores de les nostres instal·lacions productives. Gràcies a això, els nostres consumidors poden gaudir d’uns productes de qualitat i del territori. Com diu el nostre lema, a Cadí “donem vida a la terra”.

Elaborem dos productes emparats sota el segell de Denominació d’Origen Protegida: el formatge Urgèlia i la mantega CADÍ.

Vetllem per la seguretat alimentària aplicant la norma ISO 22000, versió de l’any 2018, que a més de garantir la innocuïtat i la higiene dels aliments, també té cura d’altres aspectes de la cadena alimentària, com la nutrició, l’etiquetatge, la traçabilitat, la sanitat animal o el medi ambient.

Estem desenvolupant un Sistema de Gestió Ambiental (SGA) a fi de millorar la sostenibilitat de les activitats desenvolupades per CADÍ SCCL.

Per a fer això possible, la Direcció de CADÍ SCCL es compromet de manera ferma i continuada a:

  • Proporcionar a la clientela i persones consumidores productes segurs i de qualitat, per satisfer les seves necessitats i exigències, adaptant-se a les demandes del mercat.
  • Establir i revisar els objectius d’innocuïtat dels aliments i de sostenibilitat dedicant-hi els recursos necessaris, humans, tecnològics i financers, per tal d’assolir-los.
  • Millorar el sistema de gestió per tal de garantir la innocuïtat dels aliments elaborats actuant en totes les etapes d’elaboració dels productes.
  • Identificar els aspectes ambientals de la nostra activitat i implementar mesures per a la minimització dels impactes generats, en un avenç continu cap a la millora sostenible.
  • Complir amb els requisits d’innocuïtat dels aliments i de sostenibilitat aplicables, incloses les normatives legals i reglamentàries, i els requisits establerts de mutu acord amb la clientela.
  • Facilitar els mecanismes de comunicació interna i externa.
  • Mantenir la nostra Cultura de Seguretat Alimentària, promocionant la implicació de tota la plantilla integrant de l’organització i donant-li les eines necessàries per optimitzar la seva formació i seguretat en el lloc de treball. Especialment, assegurant les competències de tots els treballadors i treballadores en relació a la innocuïtat dels aliments. De la mateixa manera, promovent la sensibilització i la formació del nostre personal en matèria ambiental, perquè puguin contribuir activament a la preservació del medi ambient en el desenvolupament de les seves tasques.
  • Mantenir l’organització informada amb les darreres normes legals, els requeriments de la clientela, i les noves tecnologies amb l’objectiu de millorar en l’elaboració d’aliments innocus i amb les millors tècniques disponibles i respectuoses per al medi ambient.
  • Informar i revisar de forma contínua tots els riscos associats a l’autenticitat de les matèries primeres i del nostres productes acabats, així com dels impactes al medi generats en els processos productius.
  • Assessorar a les sòcies i socis de la Cooperativa en la millora de la qualitat de la seva llet, per obtenir els paràmetres de màxima qualitat, i continuar amb la certificació en Benestar Animal de cada una de les seves explotacions ramaderes.
  • Fer el seguiment del compliment del Decàleg de Sostenibilitat Integral de la Indústria Agroalimentària, per tal de millorar el grau de satisfacció obtingut. Optimitzar l’ús del recursos utilitzats en la producció, promovent la reducció dels impactes generats i aplicant polítiques de disminució en la generació de residus i preservació del medi ambient.
  • Avançar cap a un model d’empresa sostenible i regenerativa que segueixi els estàndards d’acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat legal. Aquests estàndards defineixen les millors pràctiques socials, ambientals i de bon govern corporatiu.

La Direcció comunica de forma expressa aquesta política a totes les persones que formen part de l’organització i a aquelles que actuen en el seu nom, comprometent-se a fer una revisió anual per a mantenir-la actualitzada, tot aportant els recursos per implementar-la.

Anna Puigcercós Font

La Seu d’Urgell, 18 d’abril de 2024